Individuele Coaching

Middels intuïtief structurerende gesprekken, aandachtoefeningen en thuisopdrachten help ik je bewustzijn te vergroten en met stress om te gaan op een manier die voor jou werkt.

Wat houdt een coaching traject in?

Na een gratis en vrijblijvend persoonlijk intakegesprek zal in overleg met jou bepaald worden wat het doel en wat de duur van het traject zal worden.

De coaching bestaat veelal uit structurerende gesprekken, ontspanningsoefeningen en thuisopdrachten, waarbij bewustwording en het geven van concrete handvatten om met je problemen om te gaan voorop staan.

De locatie van de coaching is flexibel; wat het beste bij jou past. Zittend aan tafel met een kopje thee of wandelend in de natuur; op een plek waar jij je op je gemak voelt is er een grotere kans dat er een waardevol gesprek ontstaat.


Voor wat voor soort problemen?

Mijn kennis en ervaring is vooral gericht op stress- en (over)spanning gerelateerde psychische klachten.

Je bent bijvoorbeeld de balans kwijt tussen werk, gezin, sociaal leven en jezelf, je loopt vast in het nemen van belangrijke beslissingen, het opvoeden van je kind(eren) valt je zwaar of de werkdruk wordt je teveel.

Je herkent jezelf in:

  • Piekeren of je maakt je zorgen om van alles en nog wat
  • Slecht slapen
  • Kort lontje / prikkelbaar
  • Niet vooruit te branden of juist jezelf voorbij rennen
  • Het gevoel dat het je allemaal even teveel wordt
  • Het overzicht en je balans kwijt
  • Je wil van alles, maar niets lijkt (goed genoeg) te lukken
  • Weinig concentratie
  • Last van angstige, sombere of negatieve gedachten

Kortom: Je lijkt vooral geleefd te worden in plaats van te genieten van je leven. Je wil meer regie over je leven, maar je weet niet hoe. Je weet alleen dat er iets moet veranderen.

De coaching kan ook als aanvulling of verdieping op de Mindfulness Training dienen.


Hoe dan?

Ik ga uit van de kracht en wijsheid die je zelf al bezit. Mindfulness gericht of meer Oplossingsgericht, al naar gelang het beste bij je past, de soort problematiek en het doel dat je hebt.

Ik help je middels intuïtief gestructureerde gesprekken meer ruimte, helderheid en overzicht in je hoofd te krijgen, waardoor je er zelf achter komt wat er voor jou nodig is om je beter te voelen of het juiste te doen. Ik begeleid je in het proces om je bewust te worden van datgene wat jou energie geeft en daar meer van te doen en minder te doen van datgene wat niet (meer) voor je werkt.

Het is belangrijk dat er weer beweging komt in de patronen en gewoonten waarin je vastloopt of vastzit. Als je niets doet verandert er ook niets. Het begint bij bewustwording en erkenning. Erkenning dat de dingen niet gaan zoals je wil en dat je er op dit moment in je leven niet zelf uitkomt. En dan komt lef. Het lef om hulp te zoeken en het lef om bij je gevoel stil te staan (ook al wil je dat soms liever niet). Ik kan je helpen weer de positieve kant op te bewegen.


Openheid en eerlijkheid

Blijkt na de intake of tijdens het traject dat er toch meer aan de hand is, dat de problematiek buiten mijn kennis en ervaringsgebied ligt of dat er meer nodig is dan coaching, dan zal ik je adviseren hiervoor meer passende hulp te zoeken en met je meedenken waar deze te vinden.

Referenties

" Mithra heeft mij in een periode van grote drukte in mijn leven geholpen om het gevoel van geleefd te worden, om te zetten in een gevoel van bewust en gebalanceerd leven. Ik heb vertrouwen, bewustwording, adequaatheid, warmte en professionaliteit ervaren. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een coach die je helpt om echt verandering aan te brengen in je leven. Zelfs voor eigenwijze mensen, zoals ik, die op voorhand alles wel denken te weten."

Tessa, Onderzoeksadviseur Publieke Sector

Praktische info

Data:

In onderling overleg

Investering

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek: 30 min.

Één losse sessie: 90 min

Coaching traject: 8 sessies

Neem vrijblijvend contact met me op om de investering in jezelf te bespreken. Samen komen we er wel uit wat het beste voor jou past.

Locatie:

In onderling overleg in Rotterdam e.o.