Over

Wie is ViVe?

Ik ben Mithra Falter, psycholoog en mindfulness trainer. Het oprichten van ViVe Coaching & Mindfulness is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht naar balans, rust en vrijheid in een druk leven. In het combineren van uitdagend werk, mijn rol als moeder van twee energieke kindjes, een volgepropte agenda en de behoefte om alles graag heel goed te doen en het liefst ook nog maximaal te genieten van mijn leven, bleek in balans blijven een behoorlijke uitdaging te zijn. Hoe harder ik mijn best deed om de controle over mijn leven te behouden, hoe schever de balans raakte. Ik moest er door eigen ervaring achter komen dat de manier waarop stress mijn leven ging leiden niet de manier was waarop ik mijn leven wilde leven.

Mindfulness heeft me gebracht dat ik me bewust ben geworden van de gewoonten en patronen die de regie over mijn leven overnemen, zeker in tijden van stress. De verrassende eenvoud en praktische toepasbaarheid ervan zorgen ervoor dat het effect van mindfulness alleen maar blijft groeien. Ik word me steeds bewuster dat ik met de juiste aandacht op de juiste momenten vanuit kalmte veel meer uit mijn leven kan halen en mijn leven kan leiden op de manier die goed is voor mij en de mensen om me heen. De positieve effecten van mindfulness zijn inmiddels uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd. Ook de toepassing van mindfulness in zeer uiteenlopende gebieden, zoals bijvoorbeeld het bedrijfsleven en het onderwijs, blijft toenemen.

Vanuit mijn ervaring, kennis van mindfulness en psychologische achtergrond begeleid ik individuele coaching trajecten gericht op de aanpak van stress gerelateerde klachten. Daarnaast geef ik mindfulness (groeps)training (Mindfulness Based Cognitieve Therapie, MBCT) en workshops.